Kaip išjungti veiklos istoriją ir apsaugoti privatumą

Veiklos istorija yra nauja funkcija, pristatyta balandžio mėn. Atnaujinime, ir nors ši funkcija gali būti naudinga, daugelis vartotojų turi privatumo problemų. Ši funkcija gali siųsti jūsų informaciją, pvz., Naudojamas programas, taip pat dokumentus ir svetaines, kurias matote „Microsoft“, ir daugelis vartotojų to nenori. Jei esate vienas iš naudotojų, kuriems rūpi privatumas, šiandien parodysime, kaip išjungti „Windows 10“ veiklos istorijos funkciją.

Kas yra veiklos istorija ir kaip ją išjungti?

Kaip jau minėta, balandžio mėn. Naudodami laiko juostos ir veiklos istoriją, galite lengvai matyti visus dokumentus ar tinklalapius, kuriuos aplankėte tam tikrą datą, ir grįžkite į juos tik vienu paspaudimu.

Ši funkcija saugo visus šiuos duomenis vietoje, bet jei norite, galite įgalinti sinchronizavimą ir sinchronizuoti duomenis su „Microsoft“ serveriais. Tokiu būdu galite sinchronizuoti savo veiklą su kitais įrenginiais ir tęsti darbą su dokumentais arba apsilankyti svetainėse kituose įrenginiuose. Nors tai skamba gana naudinga, daugelis vartotojų turi susirūpinimą dėl privatumo, todėl šiandien parodysime, kaip išjungti kompiuterio veiklos istoriją.

Štai keletas būdų, kuriais galite išjungti kompiuterio veiklos istoriją:

  1. Pakeiskite nustatymus
  2. Pakeiskite savo grupės politiką
  3. Redaguokite savo registrą
  4. Išvalykite savo veiklos istoriją
  5. Išvalykite savo istoriją iš „Microsoft“ paskyros

1 sprendimas - pakeiskite nustatymus

Pasak naudotojų, geriausias ir paprasčiausias būdas išjungti veiklos istoriją yra išjungti ją iš programos „Nustatymai“. Tai gana paprasta, ir jūs galite tai padaryti atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite programą „Nustatymai“ . Tai galite padaryti greitai naudodami „ Windows“ raktą + I
  2. Atidaroma programaNustatymai“, eikite į skyrių „ Privatumas“ .

  3. Kairėje srityje pasirinkite veiklos istoriją . Dešinėje srityje pažymėkite, kad „ Windows“ rinktų savo veiklą iš šio kompiuterio ir leiskite „Windows“ sinchronizuoti savo veiklą nuo šio kompiuterio su debesų parinktimis.

Išjungus šias parinktis, „Windows“ jūsų kompiuteryje nerinks jokios veiklos istorijos. Jei vis tiek norite naudoti „Timeline“ funkciją, bet nenorite bendrinti savo istorijos su „Microsoft“, galite naudoti „ Windows“ rinkti savo veiklą iš šios kompiuterio parinkties.

2 sprendimas. Pakeiskite grupės politiką

Pasak vartotojų, taip pat galite išjungti veiklos istorijos funkciją tiesiai iš grupės strategijos nustatymų. Tai labai naudinga, jei valdote kelis kompiuterius arba tiesiog norite įgyvendinti šią taisyklę visame kompiuteryje. Jei norite išjungti veiklos istoriją, tiesiog reikia atlikti šiuos veiksmus:

  1. Paspauskite Windows klavišą + R ir įveskite msc . Dabar paspauskite Enter arba spustelėkite OK .

  2. Atsidarius grupės strategijos redaktoriui, kairėje srityje pereikite prie kompiuterio konfigūracijos Administravimo šablonai Sistemos politikos taisyklės Dešinėje srityje dukart spustelėkite „ Leisti skelbti naudotojų veiklos politiką“.

  3. Dabar pasirinkite parinktį Išjungti ir spustelėkite Taikyti ir Gerai, kad išsaugotumėte pakeitimus.

  4. Neprivaloma: taip pat galite nustatyti Enable Activity Feed ir leisti įkelti vartotojų veiklos politiką į neįgaliuosius. Tai nėra privaloma, tačiau tai gali padėti jums.

Atlikus šiuos pakeitimus, jūsų kompiuteryje nebus renkama veiklos istorija ir jūsų duomenys nebus įkelti į „Microsoft“ serverius.

3 sprendimas - redaguokite savo registrą

Naudojant grupės strategijos redaktorių, jei norite išjungti kompiuterio veiklos istoriją, tai puikus būdas, tačiau kai kuriose „Windows“ versijose nėra grupės strategijos redaktoriaus. Jei neturite grupės strategijos redaktoriaus, šią funkciją galite išjungti iš registro rengyklės. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Paspauskite Windows klavišą + R ir įveskite regedit . Paspauskite Enter arba spustelėkite OK .

  2. Kai atsidaro registro rengyklė, kairėje pusėje pereikite prie HKEY_LOCAL_MACHINE PROGRAMINĖS ĮRANGOS „Microsoft“ sistemos raktas.
  3. Dešiniuoju pelės klavišu spustelėkite bet kur dešinėje srityje ir pasirinkite Naujas> DWORD (32 bitų) reikšmė .

  4. Įrašykite PublishUserActivities kaip naujos DWORD pavadinimą. Dukart spustelėkite naują DWORD ir nustatykite jo vertės duomenis į 0.

Tai atlikę iš naujo paleiskite kompiuterį arba tiesiog atsijunkite nuo paskyros ir vėl prisijunkite. Tai atlikus, veiklos istorijos funkcija bus išjungta.

4 sprendimas. Išvalykite savo veiklos istoriją

Jei jūsų kompiuteryje jau išjungėte veiklos istoriją, turėtumėte žinoti, kad jūsų duomenys vis dar saugomi internete „Microsoft“ serveriuose. Tačiau galite lengvai ją išspręsti tiesiog išvalydami istoriją iš programos „Nustatymai“. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite programą „Nustatymai“ ir eikite į „ Privatumas“> „Veiklos istorija“ .
  2. Dešinėje srityje pereikite prie skyriaus Išvalyti veiklos istoriją ir spustelėkite mygtuką Išvalyti .

  3. Bus rodomas patvirtinimo dialogo langas. Spustelėkite Gerai .
  4. „Windows“ pradės išvalyti jūsų veiklos istoriją. Tai gali užtrukti minutę ar dvi, todėl būkite kantrūs.

Po to jūsų istorija bus pašalinta ir visi jūsų duomenys bus pašalinti iš „Microsoft“ serverių.

5 sprendimas. Išvalykite savo istoriją iš „Microsoft“ paskyros

Jei nerimaujate, kad jūsų informacija vis dar prieinama „Microsoft“ serveriuose, galite ją pašalinti iš „Microsoft“ paskyros. Tai naudinga, jei neturite prieigos prie kompiuterio, tačiau norite užtikrinti, kad jūsų veiklos istorija nebūtų prieinama internete.

Jei norite ištrinti savo veiklos istoriją, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite naršyklę ir eikite į „Microsoft“ veiklos istorijos puslapį.
  2. Dabar prisijunkite naudodami „Microsoft“ paskyrą.
  3. Pasirinkite iš meniu kairėje Programos ir paslaugos . Dabar dešinėje srityje spustelėkite Išvalyti veiklą .

  4. Bus rodomas patvirtinimo dialogo langas. Spustelėkite Išvalyti

Po kelių akimirkų jūsų veiklos istorija bus pašalinta iš „Microsoft“ serverių.

Veiklos istorija gali būti naudinga funkcija, ypač jei norite greitai grįžti į tam tikrą projektą, kurį dirbote anksčiau. Tačiau, jei nerimaujate dėl savo privatumo, pabandykite išbandyti kai kuriuos mūsų sprendimus ir naudoti juos išjungti veiklos istoriją kompiuteryje.

Rekomenduojama

Fix: sugadinti sistemos failai „Windows 10“
2019
Kaip nustatyti Dota 2 naujinimo disko rašymo klaidas
2019
Kaip „Windows 10“ nustatyti darbalaukio nustatymus, 8.1
2019