Mes atsakome: Kas yra „Windows 10“ viešasis aplankas ir kaip jį naudoti?

„Windows 10“ turi daug naudingų funkcijų, kurių daugelis iš mūsų visai nenaudoja. Viena paprasta, bet nepakankamai naudojama funkcija yra viešasis aplankas, ir jei jūs niekada nenaudojote šios funkcijos, šiandien mes paaiškinsime, kaip jis veikia.

Kas yra viešasis aplankas ir ką jis daro?

Jūs tikriausiai pastebėjote bent vieną kartą savo kompiuteryje esantį viešąjį aplanką, bet jūs niekada jo nenaudojote anksčiau. Viešasis aplankas iš pradžių buvo „Windows Vista“ funkcija, tačiau „Microsoft“ šią funkciją išsaugojo visose būsimose „Windows“ versijose.

Taigi, kas yra viešasis aplankas? Paprasčiau tariant, tai tik aplankas, prieinamas visiems jūsų kompiuterio vartotojams. Pavyzdžiui, jei turite administratoriaus paskyrą ir kelias vartotojų abonementus, tiek naudotojai, tiek administratoriai gali pasiekti šį aplanką. Ši funkcija gali būti naudinga, jei reguliarūs vartotojai turi ribotą priėjimą prie tam tikrų aplankų, todėl, jei du vartotojai nori bendrai naudoti failus arba dirbti kartu tam tikram failui, viskas, ką jie turi padaryti, yra perkelti šį failą į viešąjį aplanką.

Viešasis aplankas yra aplanke C: Users ir bet kuris kompiuterio vartotojas gali pasiekti jį be jokių specialių privilegijų. Atidarę viešąjį aplanką, pastebėsite kelis aplankus.

Šie aplankai yra tušti ir galite išsaugoti visus norimus failus. Turime paminėti, kad yra keletas paslėptų aplankų. Jei norite rodyti paslėptus aplankus, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Spustelėkite skirtuką Peržiūrėti .
  2. Kai pasirodys meniu, suraskite parinktį „ Paslėpti elementai“ ir patikrinkite .

Įjungę paslėptus aplankus pastebėsite, kad atsirado trys nauji aplankai. Bibliotekos ir viešosios paskyros nuotraukos paprastai yra tuščios, tačiau viešojo darbalaukio aplanke yra nuorodų į programas, kurios bus rodomos naudotojams, todėl galbūt norėsite jį pakeisti ir pridėti tam tikras programas, kurias norite, kad visi nauji naudotojai turėtų savo darbalaukyje.

Be failų bendrinimo su kitais kompiuterio naudotojais, viešąjį aplanką galima naudoti failams bendrinti su kitais vietinio tinklo naudotojais. Ši funkcija ypač tinka, jei tinkle yra ne „Windows“ kompiuterių, kurie negali prisijungti prie namų grupės.

Atminkite, kad vietiniame tinkle galite pakeisti viešojo aplanko prieinamumą. Pavyzdžiui, jei norite bendrinti tam tikrus failus su naudotojais, su kuriais bendrinate kompiuterį, bet nenorite jų bendrinti su kitais vietinio tinklo nariais, galite išjungti viešojo aplanko bendrinimą atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Paspauskite Windows klavišą + S ir įveskite išplėstinį bendrinimą. Rezultatų sąraše pasirinkite Tvarkyti išplėstinius bendrinimo parametrus .

  2. Turėtumėte matyti tris grupes: Privatus, Svečių arba Viešieji ir Visi tinklai. Norėdami išplėsti, spustelėkite grupę „ Visi tinklai“ .
  3. Skiltyje Viešasis aplankų bendrinimas galite įjungti arba išjungti viešojo aplanko bendrinimą vietiniame tinkle. Turėkite omenyje, kad viešasis aplankas visada bus prieinamas vartotojams, su kuriais bendrinate kompiuterį.

Viešasis aplankas yra paprasta ir kartais naudinga funkcija, ypač jei bendrinate kompiuterį su keliais kitais naudotojais. Jei turite administratoriaus paskyrą ir bendrinate kompiuterį su kitais vartotojais, turinčiais ribotą prieigą prie failų ir aplankų, naudojant viešąjį aplanką gali būti paprasčiausias ir greičiausias būdas bendrinti failus su jais.

Rekomenduojama

Fix: sugadinti sistemos failai „Windows 10“
2019
Kaip nustatyti Dota 2 naujinimo disko rašymo klaidas
2019
Kaip „Windows 10“ nustatyti darbalaukio nustatymus, 8.1
2019